معماری

معرفی سبک معماری مراکشی (Moroccan)

معرفی سبک معماری مراکشی

معماری مراکشی Moroccan یکی از جذاب ترین و محبوب ترین سبک های ترند آفریقایی است. در طول هر سال توریست های بسیاری به مراکش سفر می کنند تا به دیدن جاذبه های معماری این کشور بروند. به همین خاطر استفاده از سبک معماری مراکشی در طراحی و دیزاین داخلی ساختمان بسیار رایج شده است. در سبک طراحی این کشور رد پایی از معماری اسلامی و دیزاین هایی با این سبک مشاهده می شود که برخی از مکان های دیدنی آن را شبیه نقاط دیدنی کشور ما کرده است. اگر به دکوراسیون های این کشور به خصوص دکور مراکشی و کافه های مراکش علاقه دارید، حتما به المان های زیبای بخش بندی های مختلف این سبک درسایت آرچ تچر مرجع مدل سه بعدی آبجکت نگاهی بیندازید.

سبک معماری مراکشی چیست؟

سبک مراکشی در معماری داخلی با ویژگی های منحصر به فردی شناخته می شود که این طراحی داخلی را به یکی از محبوب ترین ترندهای دنیای ساخت و ساز تبدیل می کند. در این سبک طراحی، انواع سقف های بلند، حکاکی های پیچیده، ورودی های طاق دار و… مشاهده می شوند که جذابیت خاصی در محیط به وجود می آورد. در این سبک طراحی از پارچه های رنگارنگ برای زیباسازی بخش هایی از محیط استفاده می شود. پنجره های باریک و پله های بدون نرده نیز بر زیبایی خانه های طراحی شده با سبک معماری Moroccan می افزاید.

تاریخ غنی معماری مراکش

مراکش که بین اروپا و آفریقا قرار دارد، قرن ها حاکمان، پادشاهی ها و تأثیرات فرهنگی متفاوتی را تجربه کرده است. از بربرهای باستانی گرفته تا اعراب مسلمان، مورها و فرانسوی ها، هر فرمانروایی و فرهنگی میراثی از خود بر جای گذاشتند. این تاریخ متنوع اغلب در معماری مراکش به بهترین شکل نشان داده می‌شود.

کجا دیگر می‌توانید کاسبای بربر گلی قرمز باستانی را ببینید، به گنبدها و مناره‌های کاشی‌کاری‌شده اسلامی خیره‌کننده خیره شوید، در نماهای گچی سفید موریانه و باغ‌های اندلسی بگردید، و ساختمان‌های با الگوی هندسی به جا مانده از فرانسوی‌ها همه در یک کشور است.

ویژگی سبک معماری آن‌ها ساختمان‌های باشکوهی است که از خشت‌های گلی یا گلی قرمز ساخته شده‌اند که در آفتاب خشک شده‌اند. در آن زمان، حاکمان بربر  مهاجمان را مکرر دفع می‌کردند، بنابراین ساختمان‌ها عمداً برای منصرف کردن آنها بود. آنها اغلب بنادر بزرگ، پست‌های تجاری و دیوارهای مستحکم با پنجره‌های کوچک می‌ساختند تا مردم بتوانند خارج از ساختمان را بدون دیده شدن ببینند.

دکوراسیون داخلی به سبک مراکشی

اگر میخواهید دکوراسیون داخلی به سبک مراکشی داشته باشید از راه کار های ارائه شده در زیر برای دکور خانه خود استفاده کنید. استفده از رنگ های غالب و ملمان و سایل چوبی و حتی طرح سبک فرشها در صنایع دستی مراکشی ایده بگیرید. 

انتخاب رنگ در دکوراسیون مراکشی

در سبک معماری Moroccan به انتخاب دقیق و اصولی رنگ ها توجه ویژه ای دارند. در این زمینه استفاده از رنگ های سرد و خشک مانند آبی بسیار رایج است و با فضا همخوانی دارد. رنگ های قهوه ای و قرمز و نارنجی نیز از عناصر جدایی ناپذیر از این سبک طراحی به شمار می روند که فضایی خاص و گرم به وجود می آورند. سبک های معماری مراکشی اغلب با سبک های اسپانیایی در ارتباط هستند و برخی از عناصر این سبک معماری را در خود جای می دهند. استفاده از کاشی های رنگارنگ به نام زلیج در دیزاین های سبک اسپانیایی و مراکشی بسیار رایج است و زیبایی محیط را چند برابر می کند. کاشی های پر نقش و نگار مراکشی در محیط آشپزخانه، بخش دیوار شومینه، کفپوش ها و… به کرات مشاهده می شوند و دیزاین جذابی در فضا به وجود می آورند. این روش کم هزینه برای دیزاین محیط آشپزخانه در برخی از خانه های مدرن ایرانی نیز به کار می رود. برای مشاهده طرح های روی سطح و آبجکت کف سازی کلیک کنید.

رنگ در معماری مراکشی

استفاده از رنگ های زیبا در معماری مراکشی

استفاده از صنایع دستی در دیزاین معماری مراکشی

در سبک معماری مراکشی از صنایع دستی خاص این کشور نیز استفاده می کنند که رنگ و جلای زیبایی به فضا می دهد. انواع صنایع دستی چوبی و فلزی در این زمینه مورد استفاده قرار می گیرند. این اقلام در بخش های مختلف معماری فضا به کار می روند. استفاده از چوب های مشبک و منبت کاری شده در این سبک بسیار رایج است. فانوس های نقره ای با نقش های مشبک بر سطح آن ها یکی از المان های این سبک طراحی به شمار می روند. این فانوس های زیبا در بخش هایی از فضای نشیمن خانه های مراکشی مشاهده می شوند. این عناصر نورپردازی خاصی در خانه های این سبک به وجود می آورند.

صنایع دستی در معماری مراکشی

صنایع دستی در دیزاین معماری مراکشی

توجه به جزییات در سبک معماری مراکشی

سبک معماری داخلی مراکشی با در نظر گرفتن جزییات کار تکمیل می شود. در این سبک طراحی به دیزاین جزییات مانند سقف، راه پله، اجرای کابینت ها، ابزارهای دیواری و… نیز توجه می کنند که کیفیت خاصی در دیزاین محیط مورد نظر به وجود می آورد. انواع نقوش ریسمانی با شکل و فرم های خاص در هر یک از این فضاها به کار می روند. در سبک معماری Moroccan استفاده از تزیینات صدفی در بخش های مختلف ساختمان بسیار رایج است. حتی برخی از لوازم خانه با این سبک طراحی در محیط انتخاب می شوند. این تزیینات به دلیل وجود مرزهای آبی فراوان در کشور مراکش به کرات در منازل این کشور مشاهد می شوند. سایت آرچ تچر ارائه دهنده انواع آبجکت تری دی مکس با جرئیات کامل به راحتی کار در طرح های داخلی و خارجی به معماران کمک بسیاری کرده.

طراحی فضای باز خانه به سبک مراکشی

سبک معماری مراکشی در دیزاین حیاط و محیط پاسیو خانه ها نیز ادامه پیدا می کند. این سبک طراحی اغلب بدون حیاط سرباز طراحی می شود! شاید به نظر عجیب بیاید اما در کشور مراکش برای حفظ حریم خانه ها چنین فضایی در نظر گرفته نمی شود. اغلب خانه ها دارای یک محیط سربسته در بخش خارجی سالن هستند که با وجود یک حوض یا استخر تکمیل می شود.
در سبک معماری داخلی مراکشی برای طراحی فضای آزاد از کاشی های رنگارنگ و جذاب استفاده می کنند. استفاده از مبل و کوسن هایی با ترکیب رنگی هماهنگ با محیط نیز در این سبک طراحی بسیار رایج است. انواع گل های معطر و تزیینات سفالی نیز در این محیط به چشم می خورند که دیزاین فضا را رنگین تر می کنند. دکور خانه مراکشی با رنگ های بسیار شاد شناخته شده است.

مبلمان سبک مراکشی

سبک دکوراسیون مراکشی با وجود مبلمان چوبی و مشبک تکمیل می شود. این مبلمان اغلب با رنگ های گرم و خاص انتخاب شده و از روکش های مخملی و پر نقش و نگاربرخوردار هستند. به همین خاطر مبل ها بخش مرکزی دیزاین داخلی را شامل می شوند. انتخاب درست وسایل خانه وآبجکت مبلمان در دکور خانه مراکشی یکی از اساسی ترین مراحل طراحی است. در کنار این مبل ها به نورپردازی فضای نشیمن نیزتوجه می شود.

مبلمان سبک مراکشی

مبلمان در سبک معماری مراکشی

انتخاب فرش معماری مراکشی

طراحی دکوراسیون داخلی به سبک مراکشی و انتخاب فرش نیز جایگاه ویژه ای به خود اختصاص می دهد و یک مکمل در کنار سایر وسایل ضروری و پر اهمیت منزل به شمار می رود. در این سبک طراحی اغلب فرش ها با دیزاین و طراحی هندسی انتخاب شده و در طراحی آن ها از رنگ های خنثی و ملایم استفاده می کنند. بر خلاف سبک معماری ایرانی که فرش ها نقطه مرکزی محیط هستند، در این سبک فرش ها خیلی جلب توجه نمی کنند. فرش های مراکشی یکی از مهمترین صنایع دستی این کشور هستند و نشانه ای از فرهنگ غنی مراکشی به شمار می روند. 

فرش معماری مراکشی

انتخاب فرش در معماری مراکشی

استفاده از پارچه های تزیینی

یکی از اساسی ترین بخش بندی های سبک مراکشی در معماری داخلی، استفاده از پارچه های تزیینی است که به وفور در دیزاین محیط خانه های این کشور مشاهده می کنید. پارچه هایی ظریف و خاص با طراحی های منحصر به فرد در این سبک طراحی به کار می روند. استفاده از ابریشم و حریر در دیزاین این فضاها بسیار رایج است و محیط را زیبا تر نشان می دهد. در انتخاب این پارچه ها هم به تطابق رنگی فضا توجه ویژه ای می شود.

استفاده از پارچه های تزیینی در معماری مراکشی

پارچه های تزئینی در سبک معماری مراکشی

دکور کافه های مراکش

طراحی و اجرای دکور کافه به سبک مراکشی به عنوان یک ویژگی بارز در جلب مشتریان و ایجاد یک فضای دلنشین و گرم برای مراجعه کنندگان تاثیر زیادی دارد. در طراحی داخلی رستوران مراکشی، از المان های شاد با رنگهای گرم و پر انرژی که با فرهنگ و معماری مردم مراکش سازگاری دارد، استفاده می‌شود. استفاده از سقف های بلند، نماهای گچی، الگوهای هندسی و قوس ها و آرک ها Morish arches  از مزیت های سبک دکوراسیون مراکشی است. 

نتیجه گیری

در این بخش در رابطه با المان های سبک معماری مراکشی و آیتم های مربوط به آن پرداختیم. در این سبک طراحی به جزیی ترین نکات طراحی توجه ویژه ای می شود. در هر یک از بخش بندی های محیط از آیتم های رنگی با دیزاین های ظریف استفاده می کنند که کیفیت طراحی فضا را چند برابر خواهند کرد. در معرفی دکوراسیون داخلی به سبک مراکشی بیشتر از هر چیز به گرمای اجزا و عناصر آن پرداخته می شود. استفاده از آیتم هایی با رنگ های نارنجی، قرمز و… و عناصر تزیینی مانند فانوس نور و گرما را به دکوراسیون کافه و خانه های شما تزریق می کند و دیزاین خانه مراکشی را زیبا تر می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *